Kanching Waterfalls, Rawang

Holla,
skrg sume busy ngn study weeks. al maklum lah esok da start final exam. hehe wish me luck :).

Ok, bebalik dengan topik kita. last week aku ngan kawan-kawan pergi Air Terjun Kanching kt Rawang tuh. seriously best, mmg rase alam semulajadi. ngan bunyi air terjun, bunyi serangga, bunyi budak-budak menjerit bcause of diorang having fun time mandi and mcm-mcm. kalau pergi tempat-tempat cmtu lagi best kalu kte mendaki la, baru rase 'feel' dia 2. ehehe. kat situ, xsalah aku ade 7 level je. kami naik sampai level4. tp serious semput jugak nak mendaki ! kat sana mmg da buat laluan-laluan utk mendaki ke nak turun ke setiap level. tp kami ni mengatal nak redah hutan belantara 2. ha kau, pacat bersepah ! tak payah nk cakap ;) lagi satu, kat situ mmg ade haiwan penunggu iaitu monyet. so be careful with ur makanan and especially handbag. kalu bab makanan, mereka agak kejam and ganas skit. pakai kapai je, agak takut la jgk ngn monyet-monyet kat situ.
Even Kanching best, tapi kalu diberi pilihan  untuk pergi lagi ke tak. i choose to say NO ! sebab i'm not kind of person yang suka masuk hutan. ehehe. ngan haiwan-haiwan yang extreme ! i strongly say NO !







6 comments:

Nurul Syawani said... Reply

nampak sejuk je kawasan tu ..

Ralph said... Reply

budget brapa kak ? dari sewa kreta sampai lah landing tidur kt bilik ?

Fazleen Kamarudin said... Reply

@syazwani : xde la sejuk sgt.

Fazleen Kamarudin said... Reply

@auff : tak payh nk akak2 sgt la. haha. ktorg g ari 2 xde la tidur bagai. just lepak2 je. ktorg ari 2 kutip sorg 35. sbb sewa kete 2biji, and amek 1ari. overnight bgai mlm 2. ehehe

Shakira Pathi said... Reply

Cantiknye.
Dah lama tak mandi air terjun :)

LeenNajib said... Reply

@shakira : cantek mmg cntek. tp rmai sgt org. da xtau nk mandi kat celah mana. hehe