Cats Cafe

Okay ni pulak may PART II, which is cats cafe. iolls baru try dua buah cats cafe ;

1. Cats At Their Sanctuary , Johor Bahru

   Kucing kat sini pon ade beberapa jenis breeds. Masuk adalah percuma but then yang bestnya, dia   ada cafe. so korang bolehlah order apa-apa. Makanan semua BEST and portion dia agak banyak. so memang kenyang. Hiasan dalaman dia cantek. Bagi I lah kan, dari segi penyediaan makanan dia memang 5 star sebab kitchen dia jenis tertutup and transparent  tau so korang boleh tgk lah diorang masak kat dalam. Yang buat tak bestnya, kita tengah makan. kucing mai panjat atas meja ! Whatever it is, korang kena jugak datang and singgah. Main dengan kucing and sambil makan ialah satu kepuasan bagi pencinta kucing HAHAH siapa setuju ? 






Sorry tak banyak picture. haha sebab leka makan. nak tengok kucing-kucing ni, 
kome search aja kt Insta , Cats At Their Sanctuary, JB


2. Purradise Cat Cafe , TTDI 


Yang ni I pergi dekat TTDI, Selangor. kat sini kan for those yang pergi u guys kena la bersiap sedia dengan pencarian parking yang agak kritikal. so on that day, we went by Uber. hehe senang. dari Kota Damansara just RM 10++ only. Balik pulak RM 7++. tahu napa balik lagu  murah. 

Okay kat sini bayaran dia camni ; first hour just RM 15 per person tau then after first hour tu, every 15 minutes will charge RM 3 per person. Okay u masuk je u memang akan dapat one free smootie/fresh juice/ coffee/ tea or chocolate.Kat sini ada ja makanan, so korang just kena tambah sikit duit tp sandwich je la (if i'm not mistaken).

Kucing kat sini berbeza. bukan jenis kucing oversea ke or u guys nak tgk other breeds of cats aw. Kat sini hanyalah stray cats yang telah dijaga. mcm-mcm kisah kucing ni time cashier tu perkenalkan (owner kot, hehe!) ada tu yang time dijumpai habis badan dia kena curah dengan air pns and memang melecur teruk. after di rawat barulah bulu dia tumbuh and gemok dan sihat. Sigh! sampainya hati manusia buat macam tu. Mana la sikap kemanusia dia, sampai hati depa treat animals like that. Allahu !



I tak ada gambar la, u guys can check their web, http://purradise.my/ or Insta , Purradise Cats Cafe





Korang ada lagi tak cadangan others cat cafe or studio yang boleh dilawati, meh la share heheheh